2021

De zachtebedrace 2021 kan dit voorjaar helaas (weer) niet doorgaan.

Na de afgelasting van vorig jaar, gingen we met goede moed en optimisme de zomer in. Vrijwel zeker waren we dat de Zachtebedrace 2021 wel door kon gaan, zij het met wat aanpassingen. Helaas is de huidige situatie met betrekking tot het Coronavirus na de zomer alleen maar zorgelijker geworden.

Het organiseren van een evenement waarbij een grote groep mensen samenkomt is voor eind april nog moeilijk voor te stellen.

Een aantal deelnemers/schepen hebben aangegeven in elk geval te gaan varen op eigen gelegenheid. We willen een ieder uitdagen om zelf het wad op te gaan en dit mooie vaargebied te verkennen. Een aantal opdrachten uit het Reglement 2020 zijn goed uit te voeren (ook met een kleinere bemanning) denk aan het ankeren in het Amsteldiep, Lange gat of de tonnen M-Wrak, RG 12, al moet je dan wel zelf je bezemsteel meenemen!

Ga je van 24 t/m 27 april het wad op en vind je het leuk over je avonturen te berichten? Stuur de foto’s dan naar onze Facebook-groep en als je aan het bloggen slaat, laat het dan weten dan zetten we die op onze website!

Degene met de meeste / gekste / leukste “punten” (uiteraard met foto’s!) wint de eeuwige roem!