2022

Uitslag van de ZBR 2022:

Uitslag journaalcommissie:

  • 1e de Zilveren Maan, met 23 punten in 65 uur en 57 minuten.
  • 2e de Amateur met 19 punten in 63 uur en 5 minuten.
  • 3e de LE44 met 16 punten in 68 uur en 5 minuten.
  • 4e AM1
  • 5e BU37

Overige 3 deelnemers helaas DSQ.

De ST16 heeft, bij het uitvaren van de Cocksdorp, de motor moeten gebruiken omdat het niet lukte om bomend en roeiend het geultje uit te komen. Hiermee hebben zij één of meerdere tijen voordeel behaalt en de journaalcommissie heeft helaas de ST16 moeten diskwalificeren omdat zij dit voordeel op geen enkele manier ter plaatse hebben teniet gedaan zoals het reglement voorschrijft.

De DD5 is buitenom Terschelling gezeild. Dit is volgens de reglementen niet toegestaan. Daarom helaas diskwalificatie. Daarnaast wijkt de manier van ronden van de BR-GAS1 bij het zachtebed parcours, op de tracker zichtbaar af van de andere schepen. De DD5 geeft aan deze op gegist bestek te hebben gerond omdat zij ’s nachts de BR-GAS1 ton niet konden vinden. Hierop de heeft de journaalcomissie geoordeeld dat de punten voor het zachtebed parcours worden afgekeurd ivm niet ronden van de BR-GAS1.

De BU130 is pas na de uiterste finishtijd gefinished en dit leidt tot diskwalificatie.

Van twee schepen leek op de tracker alsof zij het Amsteldiep niet ver genoeg in waren gezeild, na het horen van de betrokken schippers heeft de journaalcomissie geoordeeld dat beide schepen toch ver genoeg het Amsteldiep ingezeild zijn en de nauwkeurigheid van de trackers uitgezocht moet worden.

Met Dank aan Henk Keizer van Zeilvaart Warmond voor het lenen van de Trackers. Bekijk ook de App voor op je telefoon!

Alle Tracks ZBR2022 gecombineerd

Bekijk hier hun Tracks, heb je foto’s? Voeg ze toe aan Google Photo’s album

Uitslag ZBR 2022

De Blogs zijn terug ook nog terug te lezen: